خشکسالی و کم آبی طی چند سال اخیر باعث توسعه بیماری فتیله نارنجی درختان گردو و سیب بوانات گردید.
خشکسالی و کم آبی در چند سال اخیر و ضعیف شدن درختان باعث هجوم و گسترش عوامل بیماری فتیله نارنجی در درختان گردو و سیب بوانات شده است. عامل بیماری فتیله نارنجی گونههای مختلف جنس سیتوسپرا بوده و به درختان میزبان مختلفی از جمله گردو، چنار، گیلاس، زردآلو و سیب آسیب وارد می کنند.
علائم مهم این بیماری به این صورت است که تعدادی از شاخههای انتهایی درختان مبتلا بر اثر این بیماری قارچی خشک می شوند رنگ پوست شاخه و تنه تیره رنگ شده و قسمتهایی از پوست شاخهها کنده میشود همچنین روی پوست شاخه ها و تنه درختان مبتلا برجستگی هایی کوچکی تشکیل می شود و ترشحاتی به شکل قطره و به رنگ زرد نارنجی در سطح پوست شاخه ها و تنه دیده می شود که این قطرات به صورت مایع غلیظی در مواقع بارندگی و رطوبت زیاد هوا(بخصوص درزمستان و پاییز) خارج شده و در اواخر تابستان و اوایل پاییز فتیله های نارنجی رنگی را در آن قسمتها تشکیل می دهند.
گسترش وتسریع درآلودگی این بیماری روی درختان به اینصورت است که هرعملی که باعث شکاف و یا ترک روی پوست و شاخه شود(مثل تگرگ، هرس ،شکسته شدن شاخه های درختان، سرما، گرما و یخبندان و حتی حشرات) قارچ عامل این بیماری به آن قسمت وارد شده و به مرور زمان خسارت درختان میشود.
کنترل و یا پیشگیری از توسعه این بیماری به اینصورت است که نباید نهالهای درختان میزبان را در زمینهای آهکی وکم عمق بدون زهکشی کاشته شوند. رعایت اصول تغذیه گیاهی، کوددهی و آبیاری مناسب و منظم و هرس شاخه هاي آلوده از 20-10سانتي متر دورتر از محل آلودگي و معدوم کردن شاخه های آلوده و سپس پانسمان محل هرس با چسب پیوند حاوی سموم قارچ کش، سمپاشي پس از برداشت محصول در پاييز و قبل از متورم شدن جوانه ها در اواخر اسفندماه با سمومي مثل مخلوط بردو، نورودکس، اکسی کلرورمس و بردوفیکس نیزباعث ضدعفونی درختان و کاهش گسترش این بیماری می شود.
نظر خود را اضافه کنید.