IvvvMG 8670

در نشست مشترک وزرای کشاورزی ایران و فدراسیون روسیه، وزرای دو کشور بر توسعه همکاری های کشاورزی به ویژه تجارت محصولات کشاروزی با ایجاد زمینه ها و زیر ساخت های لازم و رفع موانع گمرکی تاکید کردند.
مهندس محمود حجتی با ابراز امیدواری از این که فصل نوینی میان دو کشور در زمینه مبادلات محصولات کشاورزی ایجاد شود، گفت: روابط دو کشور از نظر سیاسی در سطح عالی است و به تدریج به سطح روابط راهبردی می رسیم.
وی با اشاره به تاکیدات روسای جمهوری دو کشور بر توسعه روابط، افزود: افزایش سطح روابط و همکاری در زمینه اقتصادی با روسیه از اولویت های دولت یازدهم است.
حجتی ادامه داد: در آغاز توسعه مبادلات کشاورزی، مشکلات فنی از نظر زیر ساخت های توافقی بر سر راه دو کشور بود و خوشبختانه،امروز بخشی از این مشکلات زیر ساختی را که بیشتر به مواد غذایی در زمینه پروتیین های حیوانی و پروتیین های گیاهی باز می گردد، پشت سر گذاشتیم. وی با بیان این که روسیه تا کنون 25 شرکت ایرانی مجاز را برای صدور محصولات کشاروزی تایید کرده است، تصریح کرد: از این تعداد، 16 شرکت محصولات شیلاتی، چهار شرکت محصولات لبنی و دو شرکت محصولات طیور هستند.
وزیر جهاد کشاورزی اذعان داشت: طبق آخرین گزارش، چهار شرکت لبنیاتی ایران در وضعیت سبز در سایت دامپزشکی روسیه قرار گرفته و مجاز به صادرات شده اند.
وی در عین حال نسبت به انعطاف روسیه در مورد کاهش بعضی تعرفه های وارداتی به خصوص در زمینه ورود آبزیان ایران به این کشور ابراز خشنودی کرد.
حجتی با اظهار به این که ایران و روسیه، سابقه همکاری گسترده و دیرینه در زمینه شیلات دارند، ابراز امیدواری کرد که این همکاری و هماهنگی در زمینه تحقیقاتی، آموزشی، حفظ ذخایر ماهیان دریایی و سرمایه گذاری در آبزی پروری ادامه یابد.
وی در ادامه بر تشکیل کارگروه مشترک کشاورزی ایران و روسیه تاکید کرد و خواستار تسریع در توافقات دو کشور در زمینه های دامپزشکی و گیاه پزشکی شد.
کاهش تعرفه های واردات محصولات کشاورزی ایران به روسیه
در این نشست مشترک، الکساندر نیکولایوویج تکاچف وزیر کشاورزی فدراسیون روسیه نیز بر تحکیم روابط دو کشور به ویژه در حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: ما به دنبال بازارهای جدید برای مصرف و فروش محصولات کشاورزی هستیم و با توجه به امکانات، کیفیت منحصر به فرد انواع میوه ها و سبزیجات ایرانی، ما منتظر محصولات کشاورزی ایران در بازار روسیه هستیم.
وی با بیان این که همکاری با ایران در اولویت روسیه قرار دارد، اذعان داشت، همکاری دو کشور در زمینه کشاورزی موجب گردش کارها و افزایش انتقال پول می شود و ما از توسعه این همکاری ها توسط بخش خصوصی، پشتیبانی می کنیم.
تکاچف با اشاره به امضای نقشه راه همکاری کشاورزی میان وزرای کشاورزی ایران و روسیه، خواستار برداشته شدن گام های سریعتر و همزمان برای برطرف کردن بعضی از مشکلات در زمینه مبادلات تجاری دو کشور شد.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت واردات بعضی از محصولات از ترکیه به روسیه ما مایلیم فهرست واردات محصولات کشاورزی از ایران را تنوع ببخشیم.
وزیر کشاورزی فدراسیون روسیه در مورد کاهش و یا لغو تعرفه های وارداتی بعضی اقلام کشاورزی ایران، گفت: با بررسی این موضوع در نشست کمیسیون فرعی کنترل تعرفه ای و غیر تعرفه ای روسیه، به این نتیجه رسیدیم که تعرفه واردات برخی اقلام کشاورزی از ایران مانند پسته و خرما صفر شود.
وی افزود: تعرفه واردات کشمش ایران، گل کلم و کلم بروکلی به 5 درصد کاهش یافته است.
تکاچف در عین حال دسترسی شرکت های تولید کننده گوشت روسیه به بازار ایران، تهیه فهرستی از شرکت های ایرانی علاقه مند به خرید محصولات روسی و مساله لجستیک و ایجاد راهنمای سبز برای کنترل گمرکی، بهداشت دامپزشکی، بهداشت گیاهی و ایجاد مکانیزم معتبر انجام محاسبات را از درخواست های روسیه در چارچوب توسعه همکاری های دو کشور مطرح کرد.
وی از وزیر جهاد کشاورزی خواست تا در تصویب موافقتنامه حفاظت و بهره برداری از منابع زنده از دریای خزر را که در سال 2014 میان کشورهای قزاقستان، روسیه، آذربایجان و ترکمنستان امضا شده است، از سوی ایران تسریع شود.
وزیر کشاورزی فدراسیون روسیه به تولید 100 میلیون تن غلات در کشورش در سال 2015 اشاره و خاطر نشان کرد: 30 میلیون تن از غلات روسیه صادر می شود.
تکاچف از آمادگی این کشور در زمینه صادرات غلات، چغندر قند و روغن آفتاب گردان به ایران خبر داد.
وی از وزیر جهاد کشاورزی برای شرکت در دومین همایش جهانی غله که در پاییز سال 2016 در روسیه برگزار می شود، دعوت کرد.
تکاچف ابراز امیدواری کرد که توسعه همکاری های کشاورزی ایران و روسیه تنها منجر به تجارت محصولات نشود و دو کشور بتوانند سرمایه گذاری های مشترک در تولید کالاهای کشاورزی انجام دهند.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد